14:00

FoC Farsta FF

Referat: Västerhaninge IF - FoC Farsta FF

Höstmatch på Hanvedens IP, tungsprungen gräsplan. Brittiskt väder ena stunden sol nästa störtregn. Kaffet har nog aldrig smakat bättre på Hanveden.

Viktiga poäng som står på spel så här i slutet av säsongen. Spelet därefter, chansfattigt. Västerhaninge möter ett Farsta i en hysterisk form som jager en andra plats i tabellen.

Redan i den tredje minuten jättechans för VIF då Jonte kommer fri framspelad av Adnan men avslutet går rakt på Farstakeepern. Tio minuter senare ett mönsteranfall av VIF. Freddan till Adnan hårt inspel och Mohammed på bortre 1-0 till hemmalaget. Efter målet, ställningskrig, några "nastan lägen" för båda lagen mest spel på mittplan. Känslan är dock att Farsta äter sig in i matchen mer och mer. 1-1 kommer följdriktigt i den 31:a minuten genom Calle Åblad.

Precis innan pausvila. VIF spelar ut på högerkanten Adam till Jonte inlägg snett inåt bakåt till Freddan som nickar fram till Mohammed, skott 2-1 till VIF!

Andra halvlek som första, en hel del kamp på mittplanen däremellan djupa bollar till intet, som sagt det är höst svårspelad plan. Västerhaninge har ett par lägen att punktera matchen, tiden går, fortafarande hemmaledning.

Farsta alltmer desperat, VIF sjunker tillbaka försöker bevaka ledningen. Farsta byter in sin stora stjärna Dario Ljuboje i den 68:e mot tidigare nämnde Calle Åblad som en sista kraftsamling. Då kommer Farstas stora chans, slarv i VIFs högerförsvar, friläge, bollen förbi Usse, sakta, sakta rullar bollen mot det öppna målet. Där kommer Hugo från sin vänsterback, slänger, offrar sig och får bort bollen på mållinjen men hamnar själv i nätmaskorna, skadad med byte som följd.

Farsta forcerar, tiden går...

I den 86:e inlägg och vem står där om inte Dario och knoppar in kvitteringen för Farsta. Strax efter utvisning för VIF då Dennis drar på sig sitt andra gula. Nu handlar det om att rädda poängen. Farsta har några lägen Viffen har några men matchen slutar 2-2. Viktiga poäng för båda lagen. Mohammed visade klass med två snygga mål. Kuriosa från matchen: Fem felaktiga inkast måste var någon form av rekord?

Spänningen fortsätter, ny vecka, nya möjligheter sen väntar Boo nästa helg på bortaplan.